Cara Buat Navigation Bar

Sunday, 19 June 2016
Lama betul tak update post yang baru, rasa macam baru kuar dari gua hahaha, okey lah, tanpa membebel panjang ceri nak kongsi sikit cara untuk buat navigation bar, rasanya ramai yang dah tahu tapi bagi yang belum tahu bolehlah ikuti tutorial kat bawah ni, amboi sedikit skema betul ayat hari ni hehehe~

1. pergi ke Dashboard > Layout
2. pada Cross-Colum klik Add Gadget:
3. pilih Pages dan klik pada simbol tambah :
4. klik Save Arrangement dan view blog korang..ada link Home kan?
5. pergi ke Dashboard > Pages :
6. klik New Page dan namakan page kedua korang, contohnya Page Two :
7. tuliskan isi kandungan, selepas selesai klik Publish dan macam tu la cara untuk page yang berikutnya..
8. view blog korang
9. klik pada edit icon :
10. tick page yang korang dah create :
11. klik save dan tadaaa... korang dah berjaya buat navigation bar
selamat mencuba!

2 comments:

  1. Replies
    1. hehehe sebenarnya ade lagi blog yg lebih comel dari yg ceri punya.. huhuhu..ceri pom sikit jeles gak ngan kreativiti diorang hihi XD

      Delete