Cara ambil color hex

Monday, 30 May 2016
bagi sesiapa yang nak tukar warna font, warna border, dan sebagainya, boleh guna color picker. Caranya senang je, ikut tutorial kat bawah ni yep...

1. open http://www.color-hex.com/
2. Anda akan nampak :
 3. Klik pada kotak hitam seperti yang ditunjukkan dalam gambar:
4. pilih warna yang anda mahu:
5. Pastu copy code macam dalam gambar :
6. Lastly, paste kat mana-mana bahagian yang perlukan warna, contohnya:

.home{color: #cf4cdf;}

yang warna merah tu color hex yang anda copy tadi

No comments: